dinsdag 17 maart 2015

AFTELLEN met BOEKEN 1; ZUSTER

Op de kunst-stripbeurs in Utrecht, aanstaande Zaterdag 21 maart, presenteren mijn zusje en ik de nieuwste editie van ons zine “ZUSTER”


Altijd -echt altijd- als het tijd wordt voor een nieuwe Zuster, ploffen we samen in Eva’s kamer neer en verzuchten ‘waarom doen we dit eigenlijk!? wie leest dat suffe blaadje nou? Het is altijd meer werk dan je denkt en het is niet alsof we er super veel geld mee verdienen’. En uiteindelijk besluiten we toch maar gewoon aan het werk te gaan. Want dit is het zesde nummer, het zou zonde zijn om te stoppen, toch?


(opbouwen tijdens een ZUSTER expo in het GR-ID, januari 2015)

Wat willen we nou eigenlijk met ZUSTER? Moet het een stripblaadje zijn, of meer een tijdschrift? We zijn er nog niet uit, bekijken het een beetje van nummer tot nummer. Wat we vooral belangrijk vinden is dat het leuk is om te lezen, dat het feit dat het door twee zusjes gemaakt wordt op enige manier terugkomt, en dat het voor onszelf leuk is om te maken. Best helder, eigenlijk.

(Schetsen van Eva)

Dit keer gaat ZUSTER over Herinneringen.
Herinneringen zijn gekke dingen. Hoe vaker je ze ophaalt, hoe minder betrouwbaar ze worden. Herinneringen zijn ook persoonlijk, de ene persoon zal zich andere details herinneren dan de ander. Met name bij jeugdherinneringen is het vaak onmogelijk om een objectieve versie van een gebeurtenis te reconstrueren. Zeker niet als je twee zussen met elk een wilde fantasie en hun eigen neuroses, tegenover elkaar zet. Hoe dat uitpakt, lees je in de volgende ZUSTER




ZUSTER is te koop op de kunst strip beurs komende zaterdag, maar ook te bestellen via zusterzine@gmail.com 

een Zuster kost 10 euro ex verzendkosten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten